26-03-08

Gar en Ker bij de iguanodons

Toen ik in het derde leerjaar zat (bij juffrouw Georgette, een oude vrijster en kwezel van de ergste soort, we baden er elke dag vijf keer, het was zelfs zo erg dat ik er letterlijk nachtmerries van kreeg en mijn vader nog gaan reclameren is dat er minder over god en jezus moest gesproken worden -doch we wijken af), was er 1 keer per week klassikaal luisteruurtje. Dan werd de Schoolradio, naast de Schooltelevisie het enige beschikbaar audiovisueel hulpmiddel in die dagen, op ons losgelaten en volgden we ademloos de avonturen van Gar en Ker. Gar en Ker waren twee ruimtewezens, een jongen en een meisje, die per toeval op aarde beland waren en er tal van avonturen beleefden. Leerrijke avonturen uiteraard, het bleef Schoolradio.

In één van de afleveringen kwamen ze op een nacht terecht in het Museum voor Natuurwetenschappen, waar ze de iguanodons van Bernissart te zien kregen. Op een bepaald moment botste Gar tegen een van de dinosauriërs, waarop die in stukken uiteen viel en onze sympathieke ruimtewezens de boel bijeen moesten puzzelen. Ik herinner mij dit nog zo goed omdat we er nadien een opstel over moesten schrijven, ik heb het hier zelfs nog ergens liggen. De iguanodons zelf kregen we overigens nooit te zien, noch in het echt, noch op afbeeldingen. We moesten maar onze fantasie gebruiken.

Waarom vertel ik dit nu allemaal? We zijn vandaag met de kinders nog eens naar het 'Dino'museum in Brussel geweest. Vorig jaar ook al, maar toen waren de vernieuwingswerken nog volop aan de gang en was er veel niet toegankelijk voor het publiek. Maar nu dus wel, en de dinosaurussengalerij is werkelijk magnifiek geworden. Een zeer ruime en lichte zaal vol skeletten, fossielen, allerlei doe-dingen voor de kinderen, heel toegankelijk en goed uitgelegd en erg aantrekkelijk gepresenteerd. We hebben er ruim twee uur doorgebracht, zonder gezaag of geklaag, wat met onze mannen echt iets wil zeggen.

Wie nog inspiratie zoekt voor een leuke activiteit met de kinderen deze paasvakantie: het Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel is dus een absolute aanrader!

En ik ben blij dat ik na al die jaren toch nog de iguanodons te zien gekregen heb. Ik vraag me af hoe dat zit bij juffrouw Georgette.

iguanodon

paleontologen

 

20:00 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kinderen, uitstapjes, geschiedenis |  Facebook |

Commentaren

Oooh ik kan niet wachten tot onze Grote Bloem de prinsessenperiode ontgroeid is en eindelijk achter dino-stickerboeken begint te vragen. Dan rep ik mij toch ook meteen naar Brussel. Dju toch, ik wil ook een jongen!

Gepost door: ctm | 26-03-08

Ah, wij gaan volgende week ook!

Gepost door: Roompje | 27-03-08

@ctm: eens een dagje ruilen? Ik met uw bloemen op prinsessen-shopping-tocht, en jij met mijn mannen naar de dino's?
@Roompje: veel plezier! 't Is echt de moeite.

Gepost door: Virginia | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.