08-05-08

'Mijnen baas'

Ergens ten internette werd ik vanavond een beetje uitgelachen omdat ik mijn man hier 'Sweety Darling' noem. Ergens in de echte wereld werd hij daar zelf ook al eens om uitgelachen. Hoog tijd voor enige duiding dus.

Als je een blog begint en het al eens over je huisgenoten wilt hebben, moet je een benaming voor hen hebben. Tenzij je de echte namen gebruikt, maar zover wou ik niet gaan. Voor de kinderen was het gemakkelijk: Grote Broer en Kleine Broer, gelukkig heb ik er maar twee. Mijn eigen pseudoniem vloeide ook redelijk logisch voort uit de benaming van mijn blog zelf. Dan nog enkel mijn man.

Gewoon 'mijn man' vond ik te saai. 'Mijn lief' of 'mijn liefste' te romantisch, al mag het wel eens ter afwisseling. 'Mijn ventje' vind ik onnozel klinken (sorry), 'mijne vent' te zwaar. 'Geliefde' had wel die licht-ironische toets die ik zocht, maar was helaas al in gebruik door de Huisvrouw. Ergens las ik ook 'den anderen', maar dat vind ik nogal denigrerend overkomen (ook sorry).

Ik wou liefst een eigennaam, zodat je er niet steeds 'mijn' moet voorzetten. Ja, ik had een gewoon pseudoniem als Jan of Frank kunnen nemen, maar dat vond ik nogal raar.

Waarom het dan geworden is wat het geworden is?

In de onovertroffen comedyserie 'Absolutely Fabulous' kirren Patsy en Edina, licht tot zwaar beneveld door drank en coke, om de haverklap 'sweety' en 'darling' tegen elkaar. En in een doldwaze en onnozele bui, waarvan de frequentie hoog genoeg ligt om de running gag niet te vergeten maar laag genoeg om verantwoord te blijven op onze leeftijd, durven wij elkaar zo wel eens te noemen ja. Het kind in u bewaren nietwaar, en zo nog van die dinges.

En daarmee, Mme. Zsazsa. Of vindt ge 'mijnen baas' soms beter?

23:57 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bloggen, sweety darling |  Facebook |

Commentaren

Zelf schrijf ik gewoon "Man", meer als een eigennaam als het ware.

Sommige zeggen "diene van mij" of "dedie van mij" Gruwel in het kwadraat

Ik vind SD best te doen, en ik beloof dat ik hem zo niet zal noemen :-)

Gepost door: LTF | 09-05-08

Bij mij is het 'Manlief' geworden (er is ook nog Zoonlief en Poeslief).'Sweety Darling' is best origineel.

Gepost door: veerle | 09-05-08

Ik ben blij met 'mijne mili' De kindernamen werden door henzelve of door schoonmoeder uitgevonden. Uwen darling mag er wezen, naamsgewijs dan toch, ik heb er zoals ge zelf zegt al slechtere en saaiere mogen lezen. :-)

Gepost door: De Maffe | 09-05-08

Jij vindt het nodig om je te verantwoorden? Maar maar toch.

Gepost door: zapnimf | 13-05-08

De mili is ook origineel, hé maffe ;-).

@zapnimf: Het is duidelijk dat gij Mme. Zsazsa niet kent. Ik heb daar schrik van jong. (En bij deze heb ik mijn verantwoording verantwoord ;-))

Gepost door: Virginia | 13-05-08

De commentaren zijn gesloten.