26-05-08

Germaine Greer

Uit een oud HUMO-interview:

- Heeft het feminisme ondanks alle goeie bedoelingen vrouwen niet ook in een lastig parket gebracht? Fay Weldon zegt dat we nu zo onafhankelijk en assertief zijn dat we mannen wegjagen. We zouden onszelf beter weer wat hulpelozer voordoen. Zij vraagt, als ze een fax moet versturen, of haar man dat wil doen.

- Pff, ik heb geen man die nutteloos zit te wachten tot hij mijn fax kan versturen. En vrouwen te assertief?! Hier in Engeland zijn het nog allemaal deurmatten! Overal hoor je in conversaties mannen nog shut up! tegen hun vrouw zeggen. Fay is, trouwens, zelf wel de baas in huis. Zij is de broodwinner en ze heeft een nogal onindrukwekkende man. En ja, als die na de was niks te doen heeft, kan je 'm net zo goed een fax laten versturen. En zij heeft een facelift laten doen! Capitulatie! Pff! Ze had er beter aan gedaan wat gewicht te verliezen. Wat kan ik toch gemeen zijn, hè, haha. Fay kan het hebben, hoor. Ze heeft veel gevoel voor humor.

Heerlijk mens, die Germaine Greer! Soms echt onredelijk, soms totaal inconsequent, maar op haar bijna 70ste nog altijd heerlijk combattief! Zo moesten er meer zijn.

Overigens laat ik mijn man altijd de dvd-recorder programmeren.

20:16 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouwen, mensen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.