13-07-08

Rock Zottegem

Een grote festivalganger ben ik nooit geweest, en mijn laatste uitstap in die categorie (Cactus) moet zowat 10 jaar geleden zijn, maar gisteren togen we met een aantal vrienden zowaar naar Rock Zottegem. We vielen hoogstwaarschijnlijk onder de categorie 'oudere jongeren', maar we waren zeker niet de enigen, en we hebben ons goed geamuseerd!

Ons festival nam een goede start met Zita Swoon, dat de pannen van het dak speelde en voor een zeer goeie ambiance zorgde. Ook de achtergrondzangeressen lieten zich niet onbetuigd, en Stef Kamil Carlens was eveneens in uitstekende vocale doen. Een goed begin van de avond!

Daarna mochten we ons verlustigen in de apetijtelijke aanblik van Zijne Olijfkleurige Latino-heid, Gabriel Rios. De show was weliswaar vrij routineus en een beetje aanstellerig, maar de ritmes en airkes waren aanstekelijk, en het oog wil ook wel eens wat, nietwaar.

Bij het vallen van de avond werden we vervolgens vergast door een werkelijk klasse-optreden van Joe Jackson. Subliem pianospel, een krachtige, heldere stem, présence en gesmeerd samenspel en mooie liedjes, nieuwe en bekende: meer moet dat niet zijn. Het publiek was dolenthousiast, Mr. Jackson was een beetje van zijn melk van zoveel appreciatie en gaf in ruil nog een extra bis-nummer. Great!

Top of the bill was Blondie, en daar keken we dan ook halsreikend naar uit. De band begon te spelen zonder Hare Blondheid er al bij, maar toen ze na enkele maten ook op het podium kwam, was dit toch een beetje een afknapper. Hét eighties-sekssymbool bij uitstek kwam aangeschuifeld in een grote, vormeloze, zwart-wit gestreepte trui-met-capuchon, boven een zwart-wit gestreepte 'pyama'-broek. Haar look was zo bizar dat ik de eerste minuten totaal afgeleid was en haar stem nauwelijks hoorde (de mijne riep daarentegen constant in mijn hoofd 'Doe die sweater toch uit! Horizontale strepen verdikken!). Maar toen ik na een tijdje mij toch weer concentreerde op de muziek, was het niet veel beter: nog steeds hoorde ik haar stem nauwelijks.

Ofwel stond de muziek véél te hard zodat ze er gewoon niet boven kon, ofwel was dit expres gedaan om een en ander te verdoezelen, maar feit is: het trok op niet veel. Blondie heeft nochtans veel goede nummers (Call me, One way or another, Hanging on the telephone,...), ze werden ook gespeeld maar nauwelijks gezongen. Er stak ook niet veel 'poer' achter en de band leek niet echt samen te spelen, maar ieder deed precies zijn eigen ding. Echt teleurstellend, en zo is nog maar eens gebleken dat je op tijd moet kunnen stoppen.

Maar al bij al was het een zeer geslaagde avond. Rock Zottegem is een leuk festival zonder pretentie, met democratische prijzen en in een aangename omgeving. Ook nog vermeldenswaard is dat de organisatoren hun best doen om het festival zo afvalarm mogelijk te houden met een systeem van bekerinzameling, dat de rest van het afval gesorteerd wordt, én dat het vrouwvriendelijk is: voor 1 euro mag je heel de dag naar de wc!

Als de affiche een beetje goed is, gaan we volgend jaar zeker terug.

 

21:13 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: muziek, uitstapjes |  Facebook |

Commentaren

Zeg Virginia, je moet wel wat consequent zijn hé.
Als Debby Harry bij wijze van statement dergelijke kledij draagt, moet gij niet afkomen met zo'n futiliteiten ! :-D

Gepost door: Momus | 14-07-08

Het waren waarschijnlijk dingetjes uit de kringloop... zie vorige post!

Los daarvan ben ik toch een tikkeltje kwaad op mezelf dat ik Rock Zottegem gemist heb (als ik het nu nog geweten had). Joe Jackson *duizel*

Gepost door: zapnimf | 15-07-08

De commentaren zijn gesloten.