24-07-08

Plassen op de Gentse Feesten

Bij Gentse Feesten hoort bier, en als je zoals ik lange dagen maakt, moet je al eens vaker naar het kleinste kamertje. Aan 40 cent per keer kan de rekening nogal oplopen, dus heb ik er een sport van gemaakt om zo veel mogelijk gratis wc's te ontdekken.

Sinds de actie 'Leg mijn blaas niet het zwijgen op' om aan te klagen dat vrouwen op plasgebied gediscrimineerd werden (mannen werden royaal bedeeld met urinoirs, omdat ze anders toch maar tegen allerhande gevels zouden plassen), is er beterschap en heeft de stad toch al verschillende gratis plaspunten voor vrouwen ingericht. Ze zijn aangeduid met een blauw bord met daarop het welbekende mannetje en vrouwtje én een rolstoelgebruiker. Maar een overzicht ervan heb ik niet, dus zoek ik het op eigen houtje uit. Hier gratis en voor niks een stand van zaken tot nu toe:

1) Het Vleeshuis. Heel handig als je op de Groentemarkt of op Polé Polé naar een optreden aan het luisteren bent.

2) Het Vredeshuis. Een klein beetje buiten de feestenzone, maar daardoor dus lekker rustig. Niet ver van het Gravensteen en Patershol.

3) Reiscafé Mosquito. Alleen overdag, 's avonds zit er een wc-madam.

4) Campo in Nieuwpoort. Vlakbij Sint-Jacobs en je moet er niet in de rij gaan staan. Open tot een uur of 1.

5) De toeristische dienst onder het Belfort. 's Avonds wel de zij-ingang nemen.

6) Bataclan II. Ook een beetje buiten de feestzone, maar ideaal om op je gemak te zitten met (kleine) kinderen. Verzamelplaats voor BG's. Kijk wel eerst of er wc-papier ligt.

7) De VIP-ruimte bij het podium van Sint-Jacobs. Moet je wel eerst binnengeraken natuurlijk. U mee laten voeren door een uitgenodigde VIP is een goede tactiek.

Wellicht zijn er nog tal van andere gratis plasgelegenheden. Vul deze lijst dus aan aub. Omdat plassen een mensenrecht is.

 

Commentaren

De goot?

Gepost door: zapnimf | 24-07-08

Ergens in de bosjes?

Gepost door: tijdtussendoor | 24-07-08

8) Stadhuissteeg: straatje naast het stadhuis tussen Hoogpoort en E. Braunplein: uitsluitend voor vrouwen trouwens!
9) hoek rond punt Bij Sint Jacobs en Bibliotheekstraat

Gepost door: San | 25-07-08

10) in de Centrale in de Kraankinderstraat: amper uit de zone, veel toiletten.
11) bij Sandra!

Gepost door: Els | 25-07-08

wel een goed idee, plaspunten in een stad, voor iemand als mezelf is het een heuse sport om elk half uur te mogen gaan smeken of ik het toilet mag gebruiken en blijf ik meer en meer om de reden van 'gebrek aan toiletgelegenheid' thuis...

Gepost door: morgan | 26-07-08

Bedankt voor de aanvullingen, hier en life. Ik onthou dus dat je ook in de toiletten van de parkeergarages terecht kan, Sandra. En naar het schijnt dus bij jou thuis, maar we zullen het adres hier maar niet zetten zeker? ;-)

12) Ook in het Hof van Ryhove is er een gratis toilet (waar de Dienst Archeologie van 't Stad zit).
13) En voor kinderen: het Huis van Alijn.

Gepost door: Virginia | 27-07-08

yep: de ondergrondse stadsparkings zoals die op de Vrijdagmarkt (meer centraal kan bijna niet) en op het Sint-Pietersplein.

Gepost door: San | 28-07-08

Niet onverdeeld gelukkig met de hoeveelheid toiletten aan het Baudelo. Aanschuiftijd om twee uur 's nachts een half uur. Massa's voorzieningen voor mannen, waardoor veel vrouwen zowaar de reflex krijgen van zelf meer en meer de bosjes in te duiken.

Baudelo = echt wel zeer druk de laatste jaren, volgend jaar mogen daar dubbel zo veel damestoiletten bij!

Gepost door: Els | 28-07-08

Ik stuitte op dit onrecht en schreef er een column over: http://wp.me/p1zDUu-6c

Gepost door: Peter Miedema | 18-10-11

De commentaren zijn gesloten.