24-08-08

Weekend te Nieuwpoort, met intermezzo

Naar jaarlijkse gewoonte was ook dit jaar het Groen!-weekend een soort afsluiter van de grote vakantie voor uw Virginia en co. De weersvoorspellingen waren goed, het programma interessant en de kinderen alweer wat ouder, dus we hadden er goede hoop op. Vrijdagavond begon goed: ook al bijna naar jaarlijkse gewoonte won ons team de grote Europa-quiz. En wàt hebben we gewonnen? Een rondleiding in de Senaat. Juij.

Midden in de nacht kreeg Kleine Broer opeens heel erge last van ademnood en blafhoest. Het kind had het echt verschrikkelijk benauwd en raakte in paniek. De plaatselijke dokter van wacht gebeld, die ons na onderzoek aanraadde om naar huis te gaan omdat de lucht en omgeving in ons appartement veel te droog waren. En zo reden we om 1 uur 's nachts terug naar Gent. Daar aangekomen begon de blafhoest en ademnood opnieuw, zodat we uiteindelijk nog naar spoed trokken. Valse kroep, zo luidde de diagnose. Een aerosol, pilletje, véél hysterische huilbuien van onze oververmoeide kleuter en drie uur later konden we eindelijk in ons bed kruipen.

De nacht verliep verder gelukkig rustig, en de volgende dag was onze jongste alweer zijn vrolijke en babbelzieke zelf. Nadat we uiteindelijk een apotheek van wacht met een beschikbaar aerosolapparaat vonden, zijn we dan maar terug naar zee gereden. Grote Broer en oma waren daar immers nog, en bovendien moest ik er vandaag nog een beetje werken.

Uiteindelijk hebben we er nog een leuke anderhalve dag gehad, gisterennacht verliep rimpelloos en men was tevreden van mijn bijdrage vandaag (waarvoor ik toch wat zenuwen had). Maar hopelijk volgend jaar eens een écht ontspannen weekend.

22:28 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vakantie, kinderen, genieten, werk, ergernissen, afzien |  Facebook |

Commentaren

Ik zou haast zeggen : vermijd de Belgische kust tout court. :-p

Gepost door: Momus | 25-08-08

Mor enfin Momus :-(!
Virginia, ga volgende keer naar Het Kompas en zoek een andere dokter in Nieuwpoort die u kan overtuigen van de kwaliteiten van de zilte zeelucht.
(Charlie's Dinner is ook erg goed voor 's avonds, maar in de binnenstraat en minder kindvriendelijk dan Het Kompas.)
http://www.hetkompas.be/index.php
http://www.charliesdinner.be/nieuwpoort/

Gepost door: een lezeresje | 25-08-08

Voor een stomende douche gaan staan met kind. Dat haalt het ergste ervan af bij valse kroep.

Gepost door: zapnimf | 26-08-08

toch niet het staat er toch nog op ?

Gepost door: ten.sea@live.be | 08-10-08

TOCH ? het staat er toch nog op

Gepost door: ROBERT | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.