03-09-08

kedeng kedeng

Ik rijd graag met de trein. Je zit er redelijk comfortabel, hoeft zelf op niets te letten, kan rustig een krant of boek lezen, en staat nooit in de file. Af en toe is er wel eens vertraging, maar zolang ik leesvoer bij de hand heb en nergens dringend moet zijn, kan mij dat niet zoveel schelen. Mijn dagelijkse treinrit is echt een moment van ontspanning en me-time.

Ik ben ook een groene (voor wie het nog niet wist). Ik ben oprecht bezorgd over de toekomst van onze planeet en bijgevolg ook die van mijn kinderen. Door ons torenhoog verbruik van fossiele brandstoffen jagen we onze natuurlijke hulpbronnen er in een rotvaart door, vergiftigen we onze eigen lucht en maken we onze wereld over enkele decennia letterlijk onleefbaar. Toch geen bagatellen me dunkt.

Ik ben ook nogal actief en zit niet gauw bij de pakken neer. Vandaar mijn engagement voor Groen!; in plaats van op café of elders langs de zijlijn te staan emmeren hoe slecht alles wel niet is en dat alles naar de verdoemenis gaat, probeer ik liever mee te duwen in de goede richting. Geen woorden maar daden, of zoiets.

Binnenkort vertrekken mijn teerbeminde en ik voor een week naar Rome. Romantisch alleen met ons tweetjes, mmmm...

Twee en twee is vier, en daarom gaan we niet met het vliegtuig maar met de trein. Vanaf Parijs de nachttrein, zodat we uiteindelijk bijna geen tijd extra verliezen t.o.v. het vliegtuig. We zullen ook een groot stuk van Frankrijk en Italië zien, wat toch meer het gevoel geeft van 'op reis gaan' vind ik. De prijs is niet echt min, maar als je bedenkt dat we twee keer een hotelovernachting uitsparen, wordt het toch weer goedkoper dan vliegen. En ja, we sparen het milieu ermee. Want vliegen vergroot je ecologische voetafdruk echt wel aanzienlijk.

Ik zal niet beweren dat we nóóit meer gaan vliegen. Voor verdere bestemmingen, overzee en zo, kan je moeilijk anders, en ik wil ook wel eens naar Amerika bijvoorbeeld. Maar binnen Europa, en zeker zonder de kinderen, willen wij onze vliegreizen tot een minimum beperken.

Ik zie het helemaal zitten. Verslag volgt!

18:00 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vakantie, politiek, maatschappij |  Facebook |

Commentaren

Klinkt goed. Geniet ervan!

Gepost door: CMI | 04-09-08

Knap! Good for you!

Op een slechte dah kan je het naïef noemen. Langs de andere kant siert het je dat je consekwent bent. We zouden allen beter vaker wat zo zijn.

Is toch ook wel romantisch, zo met zijn twee op de nachttrein?

Geniet er maar van!

Groeten,

Storm

Gepost door: Storm | 04-09-08

Als je met de nachttrein reist, zul je toch niet zo gek veel van Frankrijk te zien krijgen.
Maar het lijkt inderdaad veel meer op reizen dan gewoon met de auto onderweg zijn. Prettige reis !

Gepost door: Momus | 05-09-08

Groene? O, dat wist ik nog niet! ;-)

Gepost door: zapnimf | 05-09-08

Een heel fijne reis gewenst!

Gepost door: veerle | 07-09-08

oei, ik heb juist iets gepost over de jacht,en jij bent een groene ... alles met een korreltje zout nemen en in niets fanatiek zijn, zou ik zeggen ..

Gepost door: Leen | 11-09-08

De commentaren zijn gesloten.