30-09-08

Uit het leven van de marionetten

In Brussel werken heeft zo zijn voordelen. Zo kan je onder de middag, onder de noemer 'Broodje Brussel', allerlei culturele activiteiten meepikken. Twee weken geleden namen we met een paar collega's deel aan een gegidste wandeling door de Vrijheidswijk, deze middag trok ik naar Bozar voor toneel.

Uit het leven van de marionetten, van Ingmar Bergman, gaat over Peter E., een welgesteld, geslaagd en schijnbaar gelukkig getrouwde zakenman. Met zijn vrouw Katarina, een carrièrevrouw in de modesector, heeft hij een open huwelijk en geen kinderen. Ze zijn succesvol, hebben veel vrienden en gaan elke avond uit eten. Maar er zitten barsten in de façade. Peter E. heeft moordfantasieën over Katarina. En het verhaal loopt niet goed af.

Een oerdegelijke tragedie over menselijke relaties en hoe we allemaal uiteindelijk maar wat aanmodderen, met een werkelijk fenomenale Katelijne Verbeke (commissaris Nadine Vanbruwaene uit Flikken) als Katarina.

UIT HET LEVEN VAN DE MARIONETTEN

 

 

 

 

 

 

Bozar heeft elke maand zo'n middagvoorstelling. Voor de luttele som van vijf euro, je hebt er nog geen dagschotel voor. Ik keer zeker nog eens terug.

 

20:38 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cultuur en zo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.