05-10-08

Just a perfect day

Een van de betere zondagen vandaag. Zelfs met het *****e-weer.

De kinderen waren bij oma gaan logeren, zodat Sweety Darling en ik konden uitslapen. Daarna trokken we naar het café van het SMAK om er een ontbijt met bubbels te degusteren - we hadden nog een Bongo-bon liggen die dringend op moest. En we zijn er werkelijk verwend met een eersteklas ontbijt: Verschillende soorten brood, gekookte en Ganda-ham, gerookte zalm, verschillende kazen, tonijnsla, croissant en chocoladebroodje, koffie of thee, versgeperst fruitsap, een zachtgekookt eitje met soldaatjes, bio-yoghurt met verse frambozen en natuurlijk een glaasje bubbels. Zàlig om zo je zondag te beginnen. I love Bongobonnen!

Nadat ons lichaam aldus overvloedig gevoed was, was het tijd voor de geest. Nee, we zijn niet naar de H. Mis geweest, maar gewoon de straat overgestoken naar het Museum voor Schone Kunsten, waar momenteel een tentoonstelling loopt over Piranesi en zijn etsen. Tot voor kort had ik nog nooit van Piranesi gehoord, maar deze Romeinse kunstenaar komt ruim aan bod in 'De ontdekking van de hemel', en hij heeft vooral heel veel etsen van gebouwen en ruïnes uit Rome gemaakt; dit mochten we dus niet missen. Echt tof vind ik het, als door het toeval zo allerlei dingen samenkomen. En dus de fameuze tekeningen uit 'De ontdekking...' nu ook in het echt kunnen aanschouwen.

Daarna trokken we omawaarts, voor de hereniging met het nageslacht en om aan de zondagse koffietafel van zelfgemaakte appeltaart te smullen. Beetje krachten opdoen voor het vervolg van het zondags programma, namelijk een estafetteloop langs de Coupure. Daarmee wil Groen! aandacht vragen voor het gebrek aan recreatieve sportinfrastructuur in Gent. Niet dat ik daar veel last van heb, want au fond ben ik principieel tegen sport, maar we zijn solidair nietwaar. Het regende dat het goot en mijn stukje estafette was geen groot succes wegens schrijnend gebrek aan conditie, maar ach, de sfeer was goed en er was warme chocomelk.

Het was dus een gevulde zondag, met alles wat voor mij belangrijk is erop en eraan: mijn man, lekker eten, cultuur, politiek, mijn kinderen, de familie... De kinders liggen nu in hun bedje en Sweety Darling is de haard aan het aansteken voor nog een gezellige en romantische avond. Want geef toe: 'strijken' zou nu toch echt niet in dit rijtje passen.

20:53 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: politiek, genieten, cultuur en zo |  Facebook |

Commentaren

Strijken past niet in het rijtje thuis.
Maar tussendoor bloggen wel dan? ;-)

Gepost door: zapnimf | 06-10-08

lezeresje Beste lezeresje ,
hoe zou jij reageren als je toevallig , ik kom
niet zoveel op internet en na 11 jaar uitbating
krijg ik in mijn ogen zo'n onterechte kritiek ,
waarom heeft deze mevrouw in het restaurant haar
beklag gedaan tegen mij de zaakvoerder dan kon
ik direkt reageren en sorry voor mijn overreactie
groetjes

Gepost door: malter nathalie | 06-10-08

Beste mevrouw,
Wij hebben wel degelijk gezegd dat het ons niet gesmaakt heeft. Daar hebben we niet echt een deftige reactie op gekregen. Ook heb ik de aandacht van uw medewerkers op de overstromende toiletten gevestigd.
Iemand anoniem beschuldigen van LIEGEN, zonder dan nog te zeggen waarover het gaat, vind ik er overigens ook over.

Gepost door: Virginia | 06-10-08

Beste mevrouw,

U opbellen ga ik niet doen.
Ik blijf ook bij mijn mening; onze ervaring met uw etablissement was niet goed.
Maar omdat u er blijkbaar zo van aangedaan bent, en het mij ook niet zoveel waard is, zal ik mijn kritiek erop wissen. Ik hoop dat u daarmee tevreden bent, en dat u mijn feedback en die van andere klanten in de toekomst serieus neemt, en er iets mee doet i.p.v. mij of anderen die kritiek geven als 'leugenaars' te bestempelen.
Het beste er nog mee.

Gepost door: Virginia | 06-10-08

Beste mevrouw ,
mag ik u danken voor uw begrip ,ik weet
ook niet war er die dag verkeerd is gegaan ,
ik ben er haast zeker dat ik die dag op er
even niet was want zulke toestanden zijn voor
mij ook zeer pijnlijk . Excuseer mij voor alles
ik weet ook dat ik te hevig gereageerd heb.
LAAT ONS ZEGGEN ZAND EROVER !En ik zal er zeker
opletten dat zoiets niet meer gebeurd .

Gepost door: malter nathalie | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.