04-11-08

Muzakslag

Om verschillende redenen (vergadering, vakantie, lerares ziek) was het alweer 3 weken geleden dat ik iets van sport gedaan had. Omdat ik voelde dat ik nood aan wat beweging had, besloot ik vanavond om eens te gaan zwemmen. Echt zwemmen, baantjes trekken. Dat was ook alweer een hele tijd geleden, want als we naar het zwembad trekken met de kinderen, komt er paradoxaal genoeg van zwemmen niet veel in huis.

Ik dus naar het zwembad van de universiteit, het GUSB. De Van Eyck was ook open op maandagavond, maar mij net iets te ver, en ik vreesde ook dat het er erg druk ging zijn. Nadeel was wel dat ik als niet-student 5,5 euro mocht ophoesten voor mijn zwempartijtje. Maar kom, een mens moet iets over hebben voor zijn gezondheid, nietwaar.

De tweede verrassing kwam bij het betreden van het zwembad zelf. Het was er erg donker, enkel het bassin was van binnenuit verlicht. Hm, romantisch. Ik liet me gracieus in het water glijden en merkte direct dat dit een aangename, zelfs warme temperatuur had. Ik begon aan mijn schoolslag, en kon toen ook niet meer doof blijven voor de muziek waarop mijn oren getrakteerd werden. Terwijl ik de kikker-vliegtuig-potlood moves deed, weerklonken zoetgevooisde melodieën door de ruimte. Violen zwollen aan bij elke armslag: de titelsong van Love Story (ja, ik ken die), Yesterday in Richard Clayderman-uitvoering, een instrumentale versie van My Way en tal van andere muzikale pareltjes begeleidden mij bij mijn fysieke inspanning. Even dacht ik nog in een meer sportieve variant van het bib-daten terecht te zijn gekomen, maar een blik op mijn medezwemmers deed deze gedachte weer verdwijnen. Er werd niet geflirt of gelonkt, maar enkel serieus gezwommen. In een warm, donker zwembad, bij muzak.

Een halfuurtje en 40 lengtes later hield ik het voor bekeken; er zijn ook grenzen aan wat uw Virginia aan stroperigheid kan verdragen. Ik moet zeggen dat het een nogal surrealistische ervaring was. Apart, dat wel. Maar of het de muziekkeuze van de rastaharige redder was, betwijfel ik ten stelligste.

00:53 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gent, trivialiteiten en onbenulligheden |  Facebook |

Commentaren

't Is eens iets anders zo zwemmen.

Gepost door: veerle | 06-11-08

De commentaren zijn gesloten.