07-12-08

Sinterklaasperikelen

De jongens liepen al weken opgefokt in blijde verwachting van de goedheilig man, maar naast deze jaarlijks terugkerende stress, kwamen er dit jaar nog een paar extra moeilijkheden bij.

Het begon al woensdag. Grote Broer, die even naar zijn kamer gestuurd was wegens hysterische bui omwille van het 'slechte' eten, was stiekem de zolder opgekropen. De zolder, die verboden terrein is voor de kinderen en daarom de tijdelijke verstopplaats voor het sinterklaascadeau voor Kleine Broer, dat nogal omvangrijk was. Ik betrapte hem in delicto flagrante, net toen hij het luik terug dicht wou doen. Het cadeau stond een beetje achteraf, achter een paar dozen, en hij zei niks, dus ging ik ervan uit dat hij niets gezien had.

Fout, zo bleek later. Meerbepaald vrijdag tijdens het sinterklaasfeest op school, toen de directrice mij vertelde dat Grote Broer even bij haar in het bureau was moeten komen. Donderdagochtend was hij immers de klas binnengekomen met de weinig subtiele uitroep: 'Sinterklaas bestaat niet! Het zijn je mama en papa die de cadeaus kopen! Ik heb ze zien staan op de zolder!' Juf en directrice probeerden te redden wat er te redden viel 'Ja, de pieten zetten dat daar al een paar dagen op voorhand, want dat zou toch veel te veel werk zijn om àlles op 1 nacht te brengen?', maar het kwaad was geschied: onze zoon is van zijn geloof afgevallen. Hij gaat er heel laconiek mee om, maar heeft het soms moeilijk om niets te verklappen aan zijn kleine broer.

Vrijdagnamiddag begon ik de cadeaus, die behalve op zolder her en der boven in kleerkasten verstopt zaten, te verzamelen. Het boek 'Fantasia II' van Geronimo Stilton, was echter nergens te vinden. Werkelijk àlles afgezocht, maar blijkbaar had ik het echt wel héél goed verstopt. Ik biechtte het probleem op aan Grote Broer, die ijverig begon mee te zoeken. En neen, hij had het echt nog niet gevonden en zich al toegeëigend. Zoveel respect voor de Sint heeft hij blijkbaar nog wel. Na uren zoeken in alle mogelijke kasten, was het boek nog steeds niet boven water gekomen. We besloten dan maar om de volgende dag een nieuw te gaan kopen. Dat het dan 's morgens niet bij de schoen zou liggen, vond Grote Broer geen probleem, hij wist nu toch dat zijn ouders de gulle schenkers zijn. En zo blijkt nog maar eens: Elk nadeel heb z'n voordeel.

21:46 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen |  Facebook |

Commentaren

Laat iets weten als je boek alsnog terugvindt hé. :-)

Gepost door: Momus | 08-12-08

Da's niet leuk, he, als ze het op zo'n manier te weten komen. Maar ja, vroeg of laat komt de waarheid toch aan het licht. Ze kunnen er niet blijven in geloven, he. Nu is het alleen te hopen dat hij het geheim nog voor kleine broer bewaren kan.

Gepost door: veerle | 09-12-08

De commentaren zijn gesloten.