04-03-07

wandelen en modderploeteren

Een vrije en droge zondagnamiddag wordt ten huize Virginia nogal gauw eens besteed aan een gezonde gezinswandeling in de natuur. Zo ook vandaag. Deze keer ging het richting Waasmunster, waar we het eerste deel van de Sombeke-Oude Durme-route wandelden. Een tochtje van 5 km, volgens ons net haalbaar met de kinderen. De laarsjes aan, en stappen maar. Zelf hield ik het bij mijn gewone schoenen; zo'n korte wandeling die begon midden in het dorp: dat zou toch geen probleem zijn?

Het weer was zàlig. De vogeltjes kwinkeleerden dat het een lieve lust was, de struiken en boompjes volop aan het botten, met hier en daar zelfs al wat bloesem. Héérlijk, die eerste prille lentedagen.

De jongens stapten dapper mee. Natuurlijk bleven ze af en toe treuzelen om allerlei interessante dingen te bestuderen, modderplassen met stip op nummer 1. Kleine Broer liep met een geknakte rietstengel rond, zijn 'visvanger'. Grote Broer verzamelde steentjes en eikels, om die even later zo ver mogelijk in de Durme te gooien.

Na een eindje op de dijk langs deze mooie maar snelle rivier, sloeg de wandelroute de potpolder en de bosjes in. Daar werd het toch wel héél drassig, ik beklaagde me mijn schoeiselkeuze al gauw. De broertjes vonden het natuurlijk super om lekker in de plassen te springen. Kleine Broer was al gauw nat tot aan zijn poep en had modder tot op zijn gezicht. (Gelukkig waren we daarop voorzien, en hadden we reservekledij mee.) Net toen ik dacht dat we het ergste achter de rug hadden, en ik er relatief ongeschonden door was geraakt, liep ons pad door een heuse modderbrij, waar je bijna tot aan je knieën in wegzakte. Ik sprong het kleine beekje dat langs het pad liep over, en schuifelde zijdelings verder in het circa 15 cm brede grasstrookje tussen dat beekje en de aanpalende weide, mij ondertussen vastklampend aan de afsluiting (gelukkig geen prikkeldraad). Had die draad het toen begeven, dan was ik achterover getuimeld met mijn rug pardaf in de modder. Gelukkig was het goede kwaliteit. De draad, niet de modder. Een eindje verder hielp Sweety Darling mij de beek weer over. Grote Broer wou mij in eerste instantie helpen, maar we hebben hem toch aan het verstand kunnen brengen dat zijn papa daarvoor toch meer geschikt was. De jongens vonden het alleszins een geweldig avontuur (het vooruitzicht om volgend jaar naar de scouts leek ineens heel wat minder afschrikwekkend, hoera!), en ik vond het eigenlijk ook wel plezant.

Daarna zijn we als 'beloning' nog naar een taverne met speeltuin geweest. Wat Grote Broer vanavond deed besluiten dat het 'de leukste dag van de hele wereld' was.

En dan nu nog effe mijn schoenen poetsen.

 

Een heleboel leuke wandelingen en fietstochten vind je op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen. Sommige kan je ook downloaden.

23:17 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: uitstapjes, kinderen |  Facebook |

03-03-07

Angstig

Gisteren nog eens gaan kwissen, met een paar andere toffe dames en heren. Helemaal naar de Marginale Driehoek. Ik was ruim op tijd vertrokken. Althans, dat dacht ik. Tot Brussel ging alles vlot; het weer was zeer goed, het was nog klaar, en mijn cassetje van A-ha speelde vollen bak, met mezelve als enthousiast achtergrondkoor.

Maar dan kwam ik op de Ring. Amai, wat een files! Een vol uur heb ik erover gedaan. Later hoorde ik dat het Nocturne van Batibouw was, dat verklaarde het dus. Een half uur te laat en met een volle blaas, kwam ik aan waar ik wezen moest. De enthousiaste verwelkoming door mijn teamgenoten maakte veel goed. The Lady in Black bewonderde meteen mijn coiffure. La Locasa en El Locaso leken vooral opgelucht dat ze niet langer alleen het verbale geweld van The Lady moesten ondergaan. Onze directe concurrenten, de Quizqueens, bestaande uit Muis, Brompot, organisatrice Nijn en onvolprezen kwiswonder LTF, begonnen al direct te sidderen en te beven. Terecht natuurlijk.

De quiz zelf was nogal, eh, speciaal. Met veel rare en vergezochte vragen. En dubieuze antwoorden. En een partijdige jury, dat is zeker. Geen wonder dat we niet zo hoog eindigden in het eindklassement.

De Quizqueens daarentegen behaalden een schitterende score: de vierde plaats! Voorzeker de jury omgekocht.

Maar ondanks ons tegenvallend resultaat, was het toch een heel leuke avond. En bedankt voor de chips, Brompot!

De terugreis naar huis was een ander paar mouwen. Het was regen aan het gieten, en als niet zo ervaren chauffeur door zo'n pokkeweer op een gedeeltelijk onverlichte autosnelweg vol vrachtwagens rijden, is niet goed voor uw bloeddruk. Dapper meezingend met mijn eighties-cassetje (Hit the road Jack! And don't you coming back no more no more no more no more - Ik heb stiekem met je gedanst, ik hoop dat je het leuk vond - You're the one that I want, oe oe oe!...) en mijn stuur krampachtig vasthoudend, probeerde ik mijn zenuwen en schrik onder controle te houden. Herinneringen aan mijn twee perte-totales (in een ver verleden weliswaar), in soortgelijke weersomstandigheden, doken voor mijn geestesoog op.

Na een paar seconden aquaplaning in de bandensporen van vrachtwagens, waarbij het toerental van mijn hart helemaal op hol sloeg, besloot ik de rest van de rit op het middenvak door te brengen. Tot irritatie van een heleboel andere weggebruikers waarschijnlijk, maar mijn veiligheid ging nu toch even boven hun irritatie. Ik voelde me ook een beetje schuldig, dat ik voor een kwis zulke risico's nam, en dacht aan mijn arme bloedjes van kinderen. Bij deze beloof ik dus plechtig: ik rij niet meer zo ver met de auto voor een kwis. Sorry Nijn, het is het risico niet waard, zeker niet als je het niet gewoon bent van ver te rijden.

Gelukkig kwam ik zonder kleerscheuren thuis. Dikke oef!

11:37 Gepost door Virginia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vrije tijd, vriendschap |  Facebook |

01-03-07

recht

Klein berichtje in de krant van vandaag: Advocaat Q voor de rechtbank wegens mensenhandel en verkrachting.

Ik ben er bijna zeker van dat deze advocaat Q dezelfde is als een zekere advocaat Q waarmee ik soms te maken kreeg toen ik nog op het Commissariaat-generaal voor de vluchtelingen werkte. Hij kwam dikwijls voor als raadsman in 'verdachte' dossiers: asielaanvragen van jonge, alleenstaande, knappe meisjes, die allemaal in dezelfde straat in Antwerpen woonden. Naar het schijnt in een niet zo frisse buurt. En die stuk voor stuk een echt flutverhaal hadden: vaag, ongeloofwaardig en natuurlijk zonder enig bewijsstuk.

Niet zo verwonderlijk dat we aan mensenhandel dachten. Advocaat Q kwam trouwens nooit mee naar de interviews, zo slim was hij wel. Van de meisjes zelf kwamen we ook niets te weten. Zelfs als we hen nog eens speciaal uitnodigden voor een gesprek met iemand van Payoke, die hen de beschermingsprocedure voor slachtoffers van mensenhandel uitlegde, losten ze niets. Eén keer zat er wel een pv wegens prostitutie in het dossier, maar ook dat meisje bleef volhouden dat ze door niemand gedwongen werd. Demotiverend, maar wel begrijpelijk. Mensenhandelaars zijn gewetenloze haaien, voor wie iedereen schrik zou hebben.

Brieven naar de stafhouder van de Antwerpse balie leverden ook niets op. Confraters beschermen elkaar, zeker?

Maar nu staat hij dan toch terecht, eindelijk. Als het over dezelfde gaat tenminste. Maar ik denk het wel.

22:43 Gepost door Virginia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

playlist - vervolg

En ook Blondie natuurlijk! En Dire Straits!

22:33 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4