24-08-08

Weekend te Nieuwpoort, met intermezzo

Naar jaarlijkse gewoonte was ook dit jaar het Groen!-weekend een soort afsluiter van de grote vakantie voor uw Virginia en co. De weersvoorspellingen waren goed, het programma interessant en de kinderen alweer wat ouder, dus we hadden er goede hoop op. Vrijdagavond begon goed: ook al bijna naar jaarlijkse gewoonte won ons team de grote Europa-quiz. En wàt hebben we gewonnen? Een rondleiding in de Senaat. Juij.

Midden in de nacht kreeg Kleine Broer opeens heel erge last van ademnood en blafhoest. Het kind had het echt verschrikkelijk benauwd en raakte in paniek. De plaatselijke dokter van wacht gebeld, die ons na onderzoek aanraadde om naar huis te gaan omdat de lucht en omgeving in ons appartement veel te droog waren. En zo reden we om 1 uur 's nachts terug naar Gent. Daar aangekomen begon de blafhoest en ademnood opnieuw, zodat we uiteindelijk nog naar spoed trokken. Valse kroep, zo luidde de diagnose. Een aerosol, pilletje, véél hysterische huilbuien van onze oververmoeide kleuter en drie uur later konden we eindelijk in ons bed kruipen.

De nacht verliep verder gelukkig rustig, en de volgende dag was onze jongste alweer zijn vrolijke en babbelzieke zelf. Nadat we uiteindelijk een apotheek van wacht met een beschikbaar aerosolapparaat vonden, zijn we dan maar terug naar zee gereden. Grote Broer en oma waren daar immers nog, en bovendien moest ik er vandaag nog een beetje werken.

Uiteindelijk hebben we er nog een leuke anderhalve dag gehad, gisterennacht verliep rimpelloos en men was tevreden van mijn bijdrage vandaag (waarvoor ik toch wat zenuwen had). Maar hopelijk volgend jaar eens een écht ontspannen weekend.

22:28 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vakantie, kinderen, genieten, werk, ergernissen, afzien |  Facebook |

21-08-08

Homo ludens

Ook zware onderwerpen mogen wel eens op een luchtige manier aangepakt worden.

Daarom hebben we nu een tof spelleke: http://www.groen.be/spel/game.htm?langage=dutch

Check it out!

23:34 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: politiek, leuke dingen, de wereld |  Facebook |

20-08-08

Zonder woorden

Ik wou vandaag eens onze boeken en paperassen ordenen.

Er was helaas geen beginnen aan.

kast

 

kast2

Let wel, de eerste foto is van nà de poging tot ordenen.

En dit is nog maar enkel in de bureau. Is er een archivaris in de zaal?

23:02 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ergernissen, huishouden, sweety darling |  Facebook |

Winkelen voor gevorderden

Het huisvrouwschap simpel? Boodschappen doen iets voor dummies? Niets is minder waar, de wekelijkse tocht naar den Delhaize is hogere wiskunde, ik verzeker het u!

Het begint al thuis, met het maken van het boodschappenlijstje, het zoeken naar de kortingsbonnen en de maaltijdcheques en het verzamelen van het leeggoed. Hebt u al deze spullen vergaard, dan rest u nog het verzamelen van uw kroost. Ook geen kinderspel, hen van voor de tv/pc plukken, naar het toilet sturen en aanmanen om hun schoenen aan te doen. Daarmee bent u al gauw 20 minuten verder.

In de winkel aangekomen (de stresserende tocht erheen bespaar ik u) zoekt u uw jeton voor het winkelkarretje, deponeert de lege flessen in de leeggoedmachine, koopt u postzegels aan de onthaalbalie, en pas dan kan het effectieve winkelen beginnen. Uw nageslacht is intussen al door iedereen in de winkel, ja ook daar helemaal achteraan, opgemerkt. Om het gezaag wat in te perken staat u toe dat ze elk 1 item kiezen, daarna bijt u op uw tanden en blijft pedagogisch zo rigide als een Amerikaan uit de Bible Belt.

Een volgende hindernis duikt al op: de afdeling bakkerij. Niet alleen moet u zorgen dat uw nageslacht met zijn vingers van tussen de broodsnijmachine blijft (op zoek naar de korsten die ze anders nooit opeten), u moet ook de juiste broodzak weten te vinden uit de 8 beschikbare formaten. Te klein is niet goed want dan kan u hem niet meer toevouwen, bij een te grote broodzak riskeert u teveel te betalen.

De tocht door de winkelgangen is uiteindelijk zonder grote ongelukken - enkele blauwe schenen daargelaten - voltooid. Dan komt de lakmoesproef voor uw bekwaamheid als boodschapdoener: het kiezen van de juiste kassa. In de zomer zijn jobstudenten alom tegenwoordig, en hun tempo en handigheid bij het verwerken van uw boodschappen ligt meestal beduidend lager - wat overigens normaal is. Doch het kiezen voor een vertrouwd gezicht achter de kassa biedt ook weinig garanties. In mijn Delhaize bijvoorbeeld hebben twee cassières om de haverklap iets aan hun polsen, en een derde is steevast meer aan het babbelen met collega's of bekende klanten dan dat ze voortdoet met haar werk. Dat maakt direct al veel 'te vermijden' cassières. Edoch, u heeft geluk vandaag. Er staat geen volk en de jobstudente is duidelijk al goed gerodeerd.

Uw nageslacht maakte zich nuttig door alles op de band te leggen, terwijl u zich concentreert op de finale uitdaging: de afrekening. Tegenwoordig is dat geen kwestie meer van gewoon betalen, oh neen. Vooreerst haalt u uw bonuskaart boven, of sleutelhanger met barcode. Voor bonuspunten. Dan het bonnetje van het leeggoed, en u vermeldt hoeveel zakken u bij hebt. Opnieuw voor bonuspunten. Dan de bonnen die u thuis toegestuurd gekregen hebt: 50 punten extra voor 10 euro fruit, 200 punten extra voor een rekening boven de 50 euro, en 30 punten extra voor twee zakken chips. Maar dan zijn we er nog niet. De broodkaart! Voor stempels om margarine of melk mee te krijgen. Om te betalen haalt u vervolgens de maaltijdcheques boven, die u moet uittellen en die altijd aan elkaar blijven plakken. En voor het saldo gebruikt u bancontact. Vergeet vooral uw sleutels niet!

Tussen al dit gezoek naar bonnen en papiertjes door, hebt u zo goed en zo kwaad als het ging uw boodschappen ingeladen. Intussen hangt uw nageslacht rond bij de draaideur, waar uw jongste nog net niet zijn vingers tussen plet. Uw oudste maakt zich nog eens nuttig door het karretje terug te brengen en uw jeton te recupereren.

Hogere wiskunde, ik zeg het u. Ik moet toegeven dat het bij de Aldi iets simpeler gaat, zonder al dat bonnen- en puntengedoe. Waarom ik dan toch naar de Dehlaize ga? Voor de Smurfenstickers natuurlijk.

17-08-08

Vlaamse bruiloft

Feestzaal De Vlasschaerd

Eén maal per jaar

De familie altegaar

 

“Ah hier zie, onzen BV!” (x 10)

“Ze hebben toch chance gehad met het weer!”

“Het was een schoon mis.”

Nicht X en nicht Y zijn zwanger.

Néén, ik niet.

 

Bombastische muziek

Naamafroeping per tafel

“Uw staande ovatie voor de eretafel!”

De bruiloftsmars van weet-ik-veel

 

Gerookte zalm en scampi’s

Zomerse bouillon met kruidige flensjes

Geglaceerd everzwijn met groentekrans en maïskroketjes

Dessertenbuffet met ijsfantasie

 

Terre brûlée au vent
Des landes de pierre
Autour des lacs
C'est pour les vivants
Un peu d'enfer
Le Connemara

Ik zwaai mijn arm uit de kom

 

Hoe leuk, de scouts hebben een liedje voorbereid

Dj Nico is weer in form

Green green grass of home

Du bist alles

Paradise by the fucking dashboard lights

Heb je even voor mij – Changez!

 

Een BOB mag niet drinken, helaas

Half twee – de eerste gasten vertrekken

Nog even, en wij kunnen ook

Het was weer een geweldig feest.

22:11 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: familie |  Facebook |

10-08-08

Baaldag

Grote Broer mocht deze namiddag niet op de computer spelen en vond dat héél erg oneerlijk. Woedend stampte hij naar boven en barricadeerde zijn kamer met touwen en bordjes 'Geen doorgang', 'Ga weg!'. Hij is zeveneneenhalf.

Hij was niet de enige die zich wou terugtrekken vandaag. Na een hele week dag in dag uit met ons vieren - dus met twee zeer drukke kinderen -, een gezellig doch wegens heftige discussies vermoeiend avondje met vrienden, een bezoek aan mijn steeds bezige moeder en nog meer social talk op de speelstraat, had ik ook dringend behoefte aan een time-out.

Helaas komt op je zesendertigste een bordje aan je kamer 'Laat mij gerust!' nogal lachwekkend over.

20:15 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: het leven, afzien |  Facebook |

09-08-08

Facebook

Ja, het is zover, ik zit ook op Facebook. Met mijn echte naam natuurlijk. En ik zit nu in dubio of ik er mijn blog zou bijzetten, die ik nog steeds onder pseudoniem schrijf.

Langs de ene kant kennen veel van mijn facebook-vrienden hem toch al, en weten ze wie er achter schuilt. Langs de andere kant is hij nog altijd onbekend voor heel wat mensen, en, vooral, voor mijn familie. Niet dat ik hier al zoveel kwaads over anderen verteld heb, zo ben ik niet natuurlijk en je weet nooit wie hier allemaal per toeval verzeild geraakt en mijn identiteit raadt, maar toch. Langs de ene kant staat er hier dus in feite niets wat niet mag geweten zijn of waarvoor ik mij moet schamen. Langs de andere kant is mijn anonimiteit dan wel helemaal weg, en kunnen mensen uit mijn verleden, huidige en eventuele toekomstige werkgevers hier alles komen lezen. Maar ik zit natuurlijk wel te schrijven op tinternet, dus is het ook wel een beetje flauw om mij dan te willen verstoppen.

Pff, ik weet het nog niet. Misschien nog een nachtje over slapen.

14:23 Gepost door Virginia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: bloggen |  Facebook |